You are currently viewing وی پی ان (VPN) چیست؟

وی پی ان (VPN) چیست؟

VPN مخفف “Virtual Private Network“ به معنای شبکه خصوصی مجازی است. VPN یک اتصال امن و رمزگذاری شده بین رایانه و اینترنت شما برقرار می کند و یک تونل خصوصی برای داده ها و ارتباطات شما در هنگام استفاده از شبکه های عمومی فراهم می نماید. شبکه های خصوصی مجازی اکنون سنگ بنای حفظ حریم خصوصی آنلاین هستند.

VPN یا شبکه خصوصی مجازی یکی از بهترین ابزارها برای حفظ حریم خصوصی اینترنت شما است. وی پی ان اتصال شما را رمزگذاری می کند، آدرس آی پی شما را پنهان می سازد و هنگام وب گردی، خرید و بانکداری آنلاین شما را مخفی نگه می دارد.

VPN شما را به جای وارد کردن مستقیم به فضای شلوغ و ناامن اینترنت به یک شبکه خصوصی از اینترنت که فقط محدود به خودتان است، متصل می‌کند. VPN‌ها مکان‌یابی شما را بر اساس آی‌پی، به جایی که اصلا معلق به شما نیست، انتخاب می‌کنند. از همین طریق است که شما خودتان می‌توانید امنیت‌تان را در فضای اینترنت تامین کنید. یکی دیگر از کاربردهای VPNها، ریموت کردن کارمندان یک کمپانی به شبکه خصوصی اداره بوده؛ حتی اگر به صورت فیزیکی در اداره حضور نداشته باشند.

به طور کلی استفاده از VPN در دو بخش برای شما مفید خواهد بود. یکی اینکه با فعال سازی آن شما قادر خواهید بود تا توسط سرورهای هاست VPN، به صورت دروغین از یک کشور دیگر به فضای اینترنت دسترسی داشته باشید. این مورد معمولا برای دسترسی به محتواهایی است که در کشور زندگی شما قابل دسترس نیستند. به عنوان مثال نتفلیکیس یکی از آن دسته سرویس دهنده‌هایی است که در تعدادی از کشورها قابل استفاده و دسترسی نیست و شما با VPN می‌توانید از آن استفاده کنید. یا مثلا گوگل سرویسی چون آنالیتیک را برای دسترسی ایرانیان مسدود کرده و شما چاره‌ای جز استفاده از VPN برای دسترسی به این سرویس ندارید.
اما دومین و مهم‌ترین فایده استفاده از VPN، رمزگذاری تمامی داده‌های ترافیک شما در فضای اینترنت است. از این طریق تقریبا درصد این که شخصی بتواند ردپای شما را در اینترنت دنبال کند به صفر می‌رسد و در نتیجه امنیت بالاتری برای‌تان فراهم می‌شود

برخی از مهم ترین کاربردهای VPN را بیان می کنیم:

  • رمزگذاری داده ها، اتصال ایمن به اینترنت و حفظ حریم شخصی آنلاین
  • برقراری ارتباط سریع و ایمن میان شعب مختلف شرکت ها
  • محافظت از داده های ارسالی و دریافتی در هنگام استفاده از وای فای عمومی
  • عدم شناسایی موقعیت مکانی
  • دسترسی به سایت ها و اپلیکیشن های مسدود شده مانند وب سایت گوگل آنالیتیکس

دیدگاهتان را بنویسید